NotíciesTrobades

Trobada Anual de Llars Don Bosco 2023

El passat diumenge 29 d’octubre vam tenir la Trobada Anual dels grups de Llars Don Bosco de la nostra província de Mare de Déu de la Mercè.

Al mes de juny, quan vam iniciar la preparació de la trobada vam decidir tots plegats treballar el tema de la Solidaritat Intergeneracional, fent una mirada a les diferents etapes de la vida: reflexionant sobre les seves característiques, els seus valors i què podem fer per cada etapa.

Com és habitual cada grup es va encarregar d’una part de la preparació. El grup “Domènec” es va encarregar de preparar el tema i les dinàmiques del matí, van fer una preparació molt detallada i ens van oferir un treball molt interessant i alhora divertit.

Aquesta vegada hem volgut fer una trobada inclusiva, que permetés la participació de tots els que formem part de les famílies de Llars Don Bosco, des dels més joves, fins al més grans. Així, doncs, vam fer una jornada molt familiar amb la participació activa dels nens i nenes, dels adolescents i joves de les famílies del Moviment.

Ens va acollir la casa de les Filles de Maria Auxiliadora de Santa Dorotea.

Per començar el grup “Martí Codolar” ens va preparar un moment de pregària, que ens va ajudar a centrar-nos i posar-nos en presència de Maria i de Jesús per començar la nostra trobada.

A continuació, ja al pati, una gimcana amb cinc proves ens permetia fer un manifest sobre la solidaritat intergeneracional i reflexionar sobre cadascuna de les etapes. Va ser molt divertida i participativa i a la vegada formativa.

En acabar la gimcana, reunits per etapes vitals, vam estudiar les aportacions que havien fet els diferents grups durant la gimcana i cada etapa va repassar el que s’havia dit i hi va aportar la seva reflexió, com a implicats directes.

I com compartir és vital, vam fer la posada en comú de tot el treball.

Per tancar el matí en Chema i l’Anabel ens van donar diferents informacions sobre el Moviment: el projecte triennal i anual, el procés de revisió de l’ideari que s’ha posat en marxa, el treball que s’està fent amb l’església diocesana i finalment un repàs del calendari: es va destacar especialment la festa litúrgica de la Sagrada Família, el proper 30 de desembre a la basílica de la Sagrada Família, la trobada diocesana de famílies, de primers de març i els Exercicis Espirituals de Poblet del mes d’abril.

El matí el vam tancar dinant plegats, vam xerrar, vam fer una mica de sobretaula, coneixent-nos i compartint experiències amb les persones que ens envoltaven.

I com no podia ser d’altra manera, van concloure la nostra trobada celebrant l’Eucaristia, on ens van acompanyar les Filles de Maria Auxiliadora de la casa de Santa Dorotea.

Amb un somriure als llavis ens van fer la foto de grup i ens vam acomiadar, quan encara ballaven al nostre cap les imatges i experiències d’una jornada de trobada amb les persones que ens estimem i amb les que compartim el projecte de viure un carisma i un projecte comú.